//
 
 
 
 

  CURSUS VOOR BEGINNERSLeren Vliegvissen in Nederland!

Wie wil dat eigenlijk niet? Vliegvissen! Veruit de leukste bezigheid die je in de buitenlucht kunt uitoefenen. Vinden wij. Maar ja, wij zijn een heel klein beetje bevooroordeeld. Niet veel, maar toch.

Hoe pak je zoiets aan? Is vliegvissen niet lastig? En welke spulletjes moet ik daarvoor hebben? Op deze en nog een heleboel andere vragen hebben wij een passend antwoord: de cursus vliegvissen voor beginners.


De cursus heeft zijn succes ruimschoots bewezen. Als sinds de herfst van 1998 maken beginnende vliegvissers van deze cursus gebruik. Deze cursus duurt vier zaterdagen en wordt in de directe nabijheid van goed vliegviswater gehouden. Zodat u aan het eind van de cursus in ieder geval uw eerste vis(sen) aan de vlieg heeft gevangen: voorn, baars, misschien zelfs snoek of forel. U leert de verschillende typen hengels, reels, lijnen en vliegen niet alleen kennen maar u gebruikt ze ook in de praktijk. Met die opgedane kennis wordt het natuurlijk een stuk makkelijker om in een later stadium deugdelijk materiaal aan te schaffen. Zo voorkomt u miskopen.

Ook leert u hoe u zelf de beste vliegen bindt voor ons Nederlands water. Dat doet u aan de hand van de door u zelf gevonden insecten in ons water.
Met die zelf gebonden vliegen gaat u een paar middagen vissen, onder begeleiding van minstens vijf instructeurs. En die instructeurs zijn niet tevreden vóórdat u zelf vis heeft gevangen.
Natuurlijk vertellen wij u ook hoe en waarmee je tijdens alle seizoenen met de vlieg vis kunt vangen, variërend van ruisvoorn, winde, snoek, snoekbaars tot geep en bot. Veel van die informatie is zelfs bij ervaren vliegvissers niet bekend. In die vier zaterdagen wordt u dus veel meer geleerd dan alleen maar werpen.

Alles wat u nodig heeft
U leert een vliegenhengel klaar maken voor gebruik en hoe vliegvissers zich gedragen langs de waterkant. Want ook hier gelden ongeschreven wetten, die we voor dit keer nu wel voor u genoteerd hebben. U ontvangt namelijk een voor deze cursus speciaal geschreven boek waar in 120 pagina's alle informatie van de cursus is vastgelegd. Zodat u achteraf na kunt lezen 'hoe dat ook al weer zat'.

Al het materiaal (hengels, lijnen, vliegen, haken en nog veel meer) wordt door de school ter beschikking gesteld. Zodat u niet tijdens de cursus tot de ontdekking hoeft te komen dat uw zelf aangeschafte spullen niet deugen. Ook ontvangt u een adreslijst waarin vliegvisclubs en hengelsportwinkeliers zijn opgenomen, zodat u na de cursus weet waar u verder geholpen kunt worden.

Deelnemers

Aan de cursus Vliegvissen voor Beginners kunnen maximaal 20 vissers van 18 jaar of ouder deelnemen. Het minimum aantal deelnemers waarbij de cursus doorgang vindt, is 12. De cursus wordt in het Nederlands gegeven.De cursus wordt in Wilnis gegeven en duurt 4 zaterdagen van 09:00 - 17:30 uur. Alle materialen en het gebruik van de uitrusting zijn inbegrepen, net als de koffie en de lunches.
De kosten voor de cursus bedragen € 225,- als u nog geen VNV-lid. Voor leden van de VNV is de prijs € 195,00

Data voor 2021:
Voorjaarscursus beginners: data nog niet bepaald

Voor meer informatie: theovandepoll@vnv.nu

Hierbij geef ik mij op voor CURSUS VOOR BEGINNERS.

Naam:
Adres:
Postcode:
Plaats:
Telefoon:
Email:
Geb.datum(18+):

 

Ik ben al lid van de Vereniging Nederlandse Vliegvisser:
Ja 
ik betaal 195,00 voor de hele cursus
 
Lidmaatnr.:
 
Nee
ik betaal 225,00 voor de hele cursus
 
Stuurt u mij een factuur. 
 

De volgorde van de binnenkomst van de betaling bepaalt of men bij de eerste twintig cursisten zit.
Ik maak het geld over op Rabobank NL73RABO0127478760 ten name van VNV Vliegvisschool te Rotterdam, onder vermelding van 'Beginnerscursus'.

 

NB. De code die je in het plaatje ziet exact overtypen in het naastgelegen invoerveld.